ICREMIUM 14 / FAGYLALT STABILIZÁTOR
Az Icremium egy stabilizáló és emulgeáló keverék, amely a fagylaltok minőségének javítására és tartósítására szolgál. Összetétele emulgeálók és textúrák kombinációján alapul, amelyek lehetővé teszik a víz stabilizálását azáltal, hogy korlátozza a nagy kristályok kialakulását, szabályozzák az olvadás sebességét, a zsír eloszlásának javítását és általában véve a textúra optimalizálását.
Tulajdonságok: stabilizátor, emulgeálószer és sűrítőanyag.
Ajánlott adagolás: 0,4-0,7%
Tipikus alkalmazási terület: fagylalt, tejszínhab
Megjegyzések / korlátozások:
Az adagolást a recept teljes zsírtartalmának megfelelően kell beállítani. Ajánlott például 0,4% körüli adagot használni, ha a zsírtartalom meghaladja a 10%-ot, és magasabb adagot használni alacsonyabb zsírtartalom esetén.
Nettó tömeg: 800g/doboz