Fahéj, őrölt
Kizárólag a Cinnamomum cassia blume kérgének őrlésével nyert termék.
A terméket hőkezelt a bakteriológiai szennyeződés csökkentése érdekében.
Származás: India - Indonézia - Vietnam
Barna színű por, amely a kapart fahéj jellegzetes ízét nyújtja, jó bakteriológiai kritériumokkal és nagyon alacsony kumarintartalommal.
A fahéj az ókori kínai, szanszkrit és egyiptomi írásokban, valamint az Ószövetségben elsősorban gyógyászati és spirituális tulajdonságai miatt jelenik meg, és nem annyira az íze miatt. Szegény ember inzulinjának is nevezik egyes kúltúrákban, és csodálatos tulajdonságokat tulajdonítanak neki.
A fahéj figyelemre méltó élelmi rosttartalma és antioxidáns hatása miatt. Valóban ez az egyik legantioxidánsabb élelmiszer. Ezek az antioxidánsok megvédik a szervezet sejtjeit a szabad gyökök által okozott károktól, és segítenek megelőzni az öregedéssel járó betegségeket.
A fahéj főleg antioxidáns, antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Főleg az immunrendszer stimulálására, az emésztési problémák enyhítésére és a 2-es típusú cukorbetegség természetes kezelésére van kedvező hatással.
Ismertebb fajtái:
- a Cinnamomum verum vagy Ceylon-i fahéj, és
- a Cinnamomum aromaticum vagy Cinnamomum cassia, amelyeket kínai vagy indonéz fahéjnak is neveznek.